Kuulumisia 2020

Aikaa onkin vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta, joten on aika kertoa täälläkin tietoa valmistuneista soittimista sekä päivittää uusia kuulumisia.

Keikaton kesä on ollut omituista aikaa ja samasta syystä toiminta soitinverstaan puolella on hiljentynyt aiemmasta. Hommat kuitenkin rullaa jotenkuten ja aikaa on myös lomailuun, mikä on kyllä varsin tervetullutta!

Lomaviikkoa viettäessäni pääsin mukaan mielenkiintoisele reissulle Tiaisen vanhalle harmoonitehtaalle, josta voit lukea Saija Sillanpään blogista linkin takaa: http://www.bliqblaqbloq.net/?p=14

Omalla verstaallani matkaharmooneita on valmistunut näiden kahden vuoden aikana 9 kpl ja nro. 10 odottaa vielä verstaalla valmistumispäiväänsä. Kaikki soittimet on tehty kierrätetyllä koneistolla, jonka vuoksi kaikki ovat yksilöitä. Kaikki valmistamani matkaharmoonit ovat olleet 1-äänikertaisia ja 4-oktaavisia (C-c) lukuunottamatta yhtä 3-oktaavista (F-f) pienempää matkaharmoonia.

Alkuperäinen ideani rakentaa uusia matkaharmooneja ei toteutunut yrittäjyyden alkuvaiheissa aivan suunnitellulla tavalla ja sen vuoksi päädyin käyttämään materiaalina kierrätettyjä ison harmoonin koneistoja. Vanhan koneiston käyttäminen on tietysti järkevää, jos lähtökohdat ovat hyvät. Ongelma on usein se, että vanhojen osien muokkaus syö hyvin vaihtelevan, joskus täysin järjettömän, määrän työtunteja ja erityyppiset ja -kokoiset koneistot vaativat paljon suunnittelua valmistuksen joka vaiheessa.

Olen hitaasti edistänyt uusien koneistojen valmistusprojektia muiden töiden ohessa. Nyt koronan hiljennettyä kaiken, olen vihdoin ehtinyt käydä tosissani haasteen kimppuun. 

Jos soittimesi kaipaa huoltoa tai viritystä tai olet vailla matkaharmoonia, ota yhteyttä tämän sivun yhteydenottolomakkeella tai sähköpostiin inarinsoitinverstas@gmail.com, kiitos!

Soitinverstaan kuulumisia voit seurata myös facebook-sivulla: www.facebook.com/inarinsoitinverstas